Nacionalinė bibliotekų savaitė pakeitė formą

Nuo balandžio 23 iki 29 d. visos šalies bibliotekos švenčia 21-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Klaipėdos bibliotekose jau galima apsilankyti gyvai, pasiskolinti knygas, dirbti skaityklose, tačiau šventiniai renginiai vyksta virtualioje erdvėje.

Šiais metais Nacionalinės bibliotekų savaitės šūkis - „Nauja realybė - naujos formos“ atliepia šių dienų aktualijas. Jau daugiau kaip metus gyvename naujoje realybėje: nuotoliniu būdu mokomės ir dirbame, renginiuose taip pat dalyvaujame virtualiai.

„Ir mes, ir skaitytojai labai pasiilgome gyvų susitikimų, vakaronių ir bendravimo su skaitytojais, tačiau turime pripažinti ir virtualios realybės pranašumus: tai išaugusi auditorija, galimybė realiuoju laiku organizuoti tarptautinius renginius“, - kalbėjo Klaipėdos miesto Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė ir pasidžiaugė sėkmingai suorganizuotu virtualiu susitikimu su JAV gyvenančia rašytoja Rūta Šepetys, taip pat dienraščio „Vakarų ekspresas“ kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi ir Sauliaus Jokužio leidykla-spaustuve išleistos knygos „Klaipėdos senųjų kapinių istorijos“ pristatymu, vainikavusiu konkursą „Klaipėdos knyga 2020“.

Pasak direktorės, Nacionalinei bibliotekų savaitei skirta I. Kanto viešosios bibliotekos renginių programa skirta visai šeimai. „Ypač didelį dėmesį skyrėme vaikams. Parengėme virtualių edukacijų, žaidimų, viktorinų, parodų. Peržiūrų skaičius rodo, kad šie renginiai yra populiarūs. Smagu, kad į juos ypač įsitraukia moksleiviai“, - komentavo B. Lauciuvienė.

Visa Nacionalinei bibliotekų savaitei skirta Klaipėdos miesto Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos programa adresu: https://www.biblioteka.lt/lt/naujienos/naujienos-eta/informacija/1477-xx…

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorė Laura Juchnevič taip pat pasidžiaugė virtualių bibliotekos renginių sėkme, nors teigė taip pat jaučianti, jog skaitytojai pavargo nuo ekranų. „Visgi labai kviečiu žvilgterėti į Nacionalinės bibliotekų savaitės renginių programą http://www.klavb.lt/images/pdf/NLBS_programa_2021.pdf ir užtikrinu, kad joje būtinai atrasite įdomių patirčių“, - žadėjo bibliotekos vadovė.

Pašnekovė pridūrė, kad Nacionalinė bibliotekų savaitė - Lietuvos bibliotekininkų draugijos, šiemet švenčiančios 90-metį, renginys.

„Keičiantis realybei, šiemet daug diskutuojame apie bibliotekininko profesijos prestižą, problematiką, ateitį. Pažymėtina, kad bibliotekininkai - vieni iš nedaugelio kultūros sektoriaus žmonių, kurie greitai ir lanksčiai prisitaikė prie naujų aplinkybių ir dirbo viso karantino metu. Norime skleisti šviesą ir viltį pandemijos aptemdytoje kasdienybėje, tad ir šventinę savaitę užbaigsime bendru visų Klaipėdos miesto ir rajono bibliotekininkų jerusalemos šokiu“, - sakė L. Juchnevič.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder