Knygos meno festivalyje - užsienio lektorių paskaitos

Lapkričio 9 d. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose dvi paskaitas pristatys pranešėjai iš užsienio.

Knygos meno festivalis į renginius kviečia tiek plačiąją visuomenę, tiek ir būsimus bei esamus dizaino, grafikos lauko profesionalus. Knygos meno festivalis ragina klaipėdiečius ir miesto svečius iš arti susipažinti su knygos meniniu apipavidalinimu, patyrinėti knygas kaip meno kūrinius.

Lapkričio 9 d. 16 val. Martas Andersonas (Estija) skaitys paskaitą „Šriftų dizainas“.

M. Andersonas iš Estijos savo paskaitoje kalbės apie individualizuotą tipografiją kaip paprastą būdą išsiskirti ir būti originaliam. Pranešimo metu bus mėginama aptarti, kaip ypatingi šriftai padeda išsiskirti ir kurti bendrumo jausmą. Lektorius iš užsienio taip pat pateiks gerųjų pavyzdžių, kuriuose atsispindi, kaip sąveikauja knygų dizaino ir verslo komunikacija. M. Andersonas kalbės ir apie skirtingus tipografijos principus, taikomas technologijas ir laiko sąnaudas. Lektorius paskaitos metu kels aktualų klausimą - kaip surasti pusiausvyrą tarp originalumo ir skaitomumo?

M. Andersonas - grafikos (šriftų) dizaineris, gyvenantis Taline, Estijoje. Nuo 1993 m. dirbo kūrybos vadovu keliose reklamos agentūrose. Pastaruosius aštuonerius metus jis - nepriklausomas laisvai samdomas dizaineris. Nuo 2004 m. Martas dėsto tipografiją keliose meno mokyklose. Jis yra sukūręs individualizuotus šriftus daugybei įmonių, pavyzdžiui: „Coloplast“, „Quickly“, „Sydbank“, Estijos gynybos pajėgoms (estiškai - „Kaitseliit“), Estijos nacionalinei futbolo komandai ir kt.

Tą pačią dieną 17.30 val. prasidės prof. Tomaszo Bierkowskio (Lenkija) lekcija „Knyga - komunikacijos įrankis“.

Profesorius iš Lenkijos T. Bierkowskis aptars knygą kaip tam tikrą komunikacijos priemonę. Pranešimo metu bus keliami šie esminiai klausimas: kokie veiksniai lemia gerą knygos dizainą? Kokį vaidmenį knygos dizaino procese atlieka jos dizaineris? Kokia yra glaudaus redaktorių, dizainerių, autorių ir leidėjų bendradarbiavimo nauda? Kaip turėtų atrodyti veiksmingas jų tarpusavio bendradarbiavimas?

T. Bierkowskis - profesorius ir mokslų daktaras (Katovicų dailės ir dizaino akademija, Tischnerio Europos universitetas Krokuvoje, SWPS universitetas) - žinomas dizaineris, tyrinėtojas, dėstytojas ir dizaino kritikas. Jis specializuojasi mokslinių ir mokslo populiarinimo leidinių dizaino srityje. Tomaszas yra penkių knygų autorius ir bendraautoris, jis taip pat rašo straipsnius tipografijos ir vizualinės komunikacijos temomis moksliniams leidiniams bei specializuotai spaudai Lenkijoje ir svetur, recenzuoja mokslinius leidinius dizaino, redagavimo ir bibliologijos srityse. Mokslinių interesų sritis - tipografinių pranešimų skaitomumas ir skaitymo patirties dizainas.

Paskaitos KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) vyks anglų kalba. Dalyvavimas nemokamas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder