Klaipėdos teatralų laukia „Padėkos kaukės“

Kovo 25 d. 18 val. klube „Hofas“ už reikšmingiausius 2023 metų teatro darbus ir nuopelnus teatro menui Klaipėdoje kuriantiems teatralams bus įteikti apdovanojimai - „Padėkos kaukės“.

„Padėkos kaukė“ - juvelyrikos meno miniatiūra iš sidabro, papuošta auksu ir brangakmeniais - ypatingas apdovanojimas, teikiamas už Klaipėdoje kuriančių teatralų pasiekimus bei reikšmingiausius metų darbus, teatrinio gyvenimo įvykius.

Apdovanojimo idėjos autorius - režisierius Alvydas Vizgirda.

Siūlymus apdovanojimams vertino komisija, sudaryta iš septynių teatro, muzikos, dailės, šokio ir kultūros bei meno ekspertų. Tai - Sondra Simanaitienė, Jūratė Grigaitienė, Danguolė Ruškienė, Janina Stankevičienė, Gitana Gugevičiūtė, Laura Geraščenko ir Romandas Žiubrys.

Iš viso yra penkios nominacijos - „Metų spektaklis“, „Metų vaidmuo“, „Metų režisierius (-ė), “Metų scenografija) ir „Padėkos kaukės“ sruoga".

Į jas pretenduoja Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, Klaipėdos dramos teatro, Klaipėdos pilies teatro, Klaipėdos jaunimo teatro, Klaipėdos lėlių teatro, šokių mokyklo CODA spektakliai, aktoriai, režisieriai ir scenografai.

„Padėkos kaukės“ sruoga„ yra vertinimo komisijos pasiūlyta nauja nominacija kaip aliuzija į rašytojo, teatro kritiko Balio Sruogos kūrybą bei “Padėkos kaukę" papuošiantį akcentą - sruogą.

Komisija siūlo „Padėkos kaukės“ sruogas" teikti už išskirtinumą, inovatyvumą, žaismingumą, filosofiškai tariant - už tai, kas žiūrovui sukėlė nuostabą.

Kovo 25-osios vakarą vyksiančio renginio metu bus paskelbta ir kam (pretendentai neskelbiami) „Padėkos kaukė“ atiteks už nuopelnus teatro menui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder