Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre – daugiau galimybių vaikams

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kartu su mobilia VIVITA Lithuania laboratorija liepos mėnesį Klaipėdoje skiria vaikų ir paauglių dienos stovykloms, kurių metu moksleiviai įgyja naujų žinių, vykdo kūrybinius eksperimentus ir semiasi naujų patirčių.

Apie tarptautinį startuolį VIVITA Lithuania

Nuo liepos 12 d. iki mėnesio pabaigos Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre svečiuojasi vaikų kūrybiškumo akceleratoriaus VIVITA Lithuania mobili laboratorija.

VIVITA Lithuania – tarptautinis startuolis, savo veiklą vykdantis neformalaus ugdymo ir kūrybiškumo edukacijos srityse.

Ši auganti globali kūrėjų bendruomenė veikia Singapūre, Havajuose, Filipinuose, Estijoje, Naujojoje Zelandijoje, Japonijoje bei Lietuvoje.

Organizacijos tikslas – skatinti vaikus tapti išradingais, autonomiškais, ateitį kuriančiais išradėjais.

Šiuo metu VIVITA Lithuania savo veiklas vykdo Vilniuje esančioje kūrybinėje erdvėje VIVISTOP Užupis ir VIVI HU mobiliojoje laboratorijoje, kuri keliauja po Lietuvą.

VIVI HU yra idėjomis varoma mobili laboratorija, kurioje susijungia idėjos, technologijos ir kūryba.

Čia vaikai ir paaugliai, naudodami įvairias medžiagas, įrankius bei technologijas, savarankiškai kuria ir eksperimentuoja, susipažįsta su neribotomis kūrybos galimybėmis. Mobili laboratorija atvyko į Klaipėdą ir štai kelios akimirkos ir įspūdžiai iš jos.

Kūrybiškos idėjos virto realybe

VIVI HU stovyklos metu vaikai mokėsi kurti scenarijus ir filmuoti Stop motion animacijas, konstravo unikalias kepures, gamino šviestuvus bei turėjo galimybę susipažinti su elektronikos ir robotikos priemonėmis VIVIWARE.

„Kūrybiška idėja tikrai gali būti įgyvendinta. Užsiėmimų metu vaikai pamatė kaip iš idėjos gimsta daiktai bei įsitikino kad viskas yra įmanoma, tik reikia išsiaiškinti kaip tai padaryti ir pamažu įgyvendinti idėją.“ – apie stovyklos užsiėmimus pasakoja VIVITA mentorė Ieva Ščervianinaitė.

Paskutinę liepos mėnesio savaitę VIVI HU stovykloje lankysis vaikai iš vaikų globos centro ir iš Ukrainos atvykę pabėgeliai.

Taip pat šeštadieniais KKKC vyksta kūrybinės dirbtuvės šeimoms , kurias veda menininkė iš Ukrainos Kseniya Burika. Dirbtuvės vyksta ukrainiečių, anglų ir rusų k., į jas kviečiami atvykti visi.

Nuo rugpjūčio vidurio planuojama daugiau kūrybinių dirbtuvių. Informacija skelbiama KKKC svetainėje ir facebook puslapyje.

Bendradarbystė su VIVITA Lithuania atnešė įdėjų naujoms edukacijoms KKKC

„Džiaugiamės, kad galime vaikams pasiūlyti išskirtinę stovyklą. Nepaprasta ji yra ne tik veiklų prasme, bet ir dėl to, kad VIVITA Lithuania siekia sudaryti lygias sąlygas ugdyti kūrybiškumą, užsiimti inovacine veikla, susipažinti su išskirtinėmis kūrybos ir mokslo galimybėmis visiems, nepriklausomai nuo finansinės padeties.“ – teigia KKKC edukatorė Viktorija Misiulė.

„Bendradarbiavimas su VIVITA Lithuania mums yra be galo svarbus, nes mes ne tik suteikėme galimybę rengti stovyklą mūsų patalpose bei teritorijoje, bet ir patys mokomės iš jų, perimame patirtį, pasisemiame naujų idėjų.

Tai padeda mums pasiruošti ateinantiems mokslo metams – KKKC siūlome įvairias edukacijas moksleivių klasėms. Per meno pažinimą KKKC edukacijų metu laviname svarbias mūsų laikų kompetencijas – kritinį mąstymą, kūrybiškumą.

Ugdome vaikų drąsą ir smalsumą: vieni pamatę šiuolaikinio meno kūrinį numoja ranka, kiti klausia, domisi, bando atspėti arba drąsiai išsako savo vizijas. Taip ugdome kitokį požiūrį į pasaulį, įprotį viską išsiaiškinti, neturėti išankstinių nuostatų, neužsisklęsti, ieškoti įvairių sprendimų būdų.

Šios kompetencijos reikalingos visose gyvenimo srityse.“ – dalinasi pašnekovė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder