Džiazo festivalis

Klaipėda patvirtino esanti džiazo ir burių miestu: antroji XXIX Klaipėdos džiazo festivalio diena prasidėjo ant vandens

(2)

Penktadienio popietę visi susirinkusieji Klaipėdos Kruizinių laivų terminale galėjo stebėti unikalų koncertą ant vandens. Klaipėdos universiteto jachta „Odisėja“ tapo improvizuota scena puikiai Klaipėdos publikai pažįstamiems energingiesiems britams, kolektyvui „The Jive Aces“.

Kuršių mariose pasigirdę šios grupės drauge su Vytautu Grubliausku atliekami garsieji Rodo Stewarto „I am sailing“ dainos akordai privertė suklusti visus vandenyje ir krante buvusius žiūrovus.

„Klaipėda – tai burių ir džiazo miestas. Labai džiaugiuosi, kad šiais metais džiazas suskambėjo ne tik krante, bet ir ant vandens taip atnešdamas gerąją žinią mums visiems“, – unikaliu projektu džiaugiasi Klaipėdos džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Atsišvartavusi iš Pilies uosto, jachta „Odisėja“ drauge su muzikantų atliekamomis improvizuotomis jūrinėmis melodijomis patraukė į Danės upę, o susirinkusieji žiūrovai krante juos sekė filmuodami ir mojuodami.

Festivalio jachta „Odisėja“ buvo prišvartuota prie Pilies tilto ir atvėrė savo denį lankytojams, besidomintiems buriavimu, laivais bei jūrinėmis tradicijomis.

Visi norintys galėjo apsilankyti 1985 m. pastatytoje, 14 metrų ilgio dvistiebėje jachtoje, kurioje mokosi pradedantieji buriuotojai. „Mūsų laivui ir visai komandai didelė garbė – tapome miestą garsinančio XXIX Klaipėdos pilies džiazo festivalio dalyviais. Pirmąkart į miestą plauksime su muzika ir tikimės, jog džiazas su jūriniu prieskoniu bus įsimintinas įvykis tiek patiems muzikantams, tiek klausytojams“, sako KU jachtos „Odisėja“ kapitonas Dainius Blaževičius.

Penktadienio vakarą Teatro aikštėje susirinkusiųjų laukia tikra vasaros fiesta: programą pradės jungtinis Sofia Rubina ir Kauno bigbendas (Estija, Lietuva) kolektyvas. Po jo scenoje pasirodys ir visus pajudėti jive ir svingo ritmu pakvies „geltonieji žmogeliukai“ – garsusis britų kolektyvas „The Jive Aces“, o vakaro programą užbaigs moteriškąja Lenny Kravitz vadinama žymioji bosistė iš Jungtinių Valstijų – Nik West.

___________________________________________________________________________

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – džiazo muzikos festivalis, organizuojamas Klaipėdoje nuo 1994 metų. XXIX festivalis vyksta š.m. birželio 22-24 d. Klaipėdos Teatro aikštėje. Visi festivalio renginiai nemokami.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder