Įteikti Klaipėdos kultūros magistro žiedai

Klaipėdos piliavietėje įvyko Klaipėdos kultūros magistrų vardo suteikimo ceremonija, kurioje šiemet pirmąjį kartą turėjo galimybę dalyvauti ir uostamiesčio gyventojai. 

Išskirtinis Klaipėdos miesto savivaldybės apdovanojimas buvo įteiktas dailininkei ir scenografei Sofijai Kanaverskytei bei choreografei, šiuolaikinio šokio pradininkei Klaipėdoje Agnijai Šeiko.

Tradiciškai rugpjūčio 1-ąją, per Klaipėdos miesto gimtadienį ypatingoje ceremonijoje būna įteikiami Kultūros magistro žiedai. Nuo 2003 metų iki pat šiol Klaipėdos kultūros magistrų žiedai jau yra įteikti 38 uostamiesčio kūrėjams.  

Išskirtinis Klaipėdos miesto savivaldybės apdovanojimas, auksiniai žiedai su brangakmeniais šiemet ypatingos ceremonijos metu buvo įteikti dailininkei ir scenografei Sofijai Kanaverskytei bei choreografei, šiuolaikinio šokio pradininkei Klaipėdoje Agnijai Šeiko. 

“769 metai, tiek istorijos puslapių Klaipėda jau atvertė. Istorija, kuria didžiuojamės, kuri garbinga, kuri įkvepia ir tuo pat metu įpareigoja. Istorija kuriama ir šiandien. Ją kuria ne kažkas kitas, o mes, visi drauge. Labai linkiu, kad miesto gimtadienis, visiems mums, kuriantiems miestą, būtų ta diena, ta proga, kada pirmiausiai savęs paklaustume: ką dar galiu padaryti savo miestui, ko dar nepadariau, ką galiu naujo pasiūlyti, sukurti?”, - Klaipėdos miesto gimtadienio proga susirinkusiuosius svečius sveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. 

Kultūros magistrėms buvo įteiktos regalijos – renesansinio auksinio su brangakmeniais žiedo rasto Klaipėdos piliavietėje tiksli replika bei magistro vardo suteikimą patvirtinantis dokumentas. 

“Šios dvi kūrėjos, kurios su šypsena atkeliavo į šią garbingą sceną, iš tikrųjų padarė didžiulį darbą, kuris dar nebaigtas, kaip ir istorija, kuri nesibaigia, kurią kuriame ir kursime kasdien. Kultūros magistro žiedas, tai itin garbingas, didis įvertinimas, bet ne ką mažesnis ir įpareigojimas, į kurį miestas deda viltis. Geriausias šokis dar nesušoktas, geriausias kūrinys dar nesukurtas. Tuo turite tikėti jūs ir tuo tikime mes”, - šių metų Kultūros magistres sveikino V. Grubliauskas. 

Miesto merui įteikus apdovanojimus, Kultūros magistrės neslėpė jaudulio ir didžiulio dėkingumo uostamiesčiui. 

“Labai dėkoju visiems susirinkusiems ir organizatoriams, kurie surengė šią nepamirštamą šventę. Jei dievas duos, tai aš atidirbsiu už tą žiedą, dar kita tiek, kiek esu dirbusi. Įsipareigoju prieš visą Klaipėdą”, - sakė S. Kanaverskytė. 

“Mano santykis su miestu yra toks dramatiškas, jis manęs niekaip nepaleidžia ir dabar dar labiau nepaleidžia. Mano sprendimas grįžti buvo dramatiškas ir visada atrodė, kad mieste, tu mane paleisk, bet smėlis manęs vis nepaleidžia ir užpusto. Bet esu labai laiminga, nes talentas niekada negali būti vienas, tad turiu nuostabią bendražygių komandą, mes kuriame, o tai padaro mano gyvenimą laimingu", - tikino A. Šeiko. 

Renginio metu visų susirinkusiųjų taip pat buvo paprašyta tylos minute pagerbti bei prisiminti per praėjusius metus į amžinybę iškeliavusius du Klaipėdos kultūros magistrus: fotografą, fotožurnalistą, kraštotyrininką Bernardą Aleknavičių bei Klaipėdos dramos teatro režisierių, 53 metus vadovavusį šiam teatrui Povilą Gaidį. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder