Jelena Isinbajeva

Ištrynė bendrą nuotrauką su Vladimiru Putinu: kaip dabar gyvena lengvaatletė Jelena Isinbajeva

(6)

Jelena Isinbajeva - lengvaatletė, ieties metikė. Ji yra dukart olimpinė čempionė (2004 ir 2008 m.), 2012 m. olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja. Pranešama, kad 2023 m. sportininkė gyvena Tenerifės saloje. Kas apie ją žinoma, ką ji veikia dabar?

2014 m. Jelena Isinbajeva nuo ieties metiko, Rusijos rinktinės nario Nikitos Petinovo susilaukė dukters Evos. Tais pačiais metais pora įteisino santykius.

2018 m. sutuoktiniai susilaukė antrojo vaiko - sūnaus Dobrynios.

Jelena Isinbajeva buvo Vladimiro Putino patikėtinė 2012 m. prezidento rinkimuose.

2017 m. sportininkė tapo judėjimo "Putino komanda" nariu. 2020 m. sausį ji buvo įtraukta į darbo grupę Konstitucijos pataisoms parengti.

2013 m. per pasaulio čempionatą Maskvoje Isinbajeva pasisakė gindama įstatymus, draudžiančius "gėjų propagandą" (LGBT, judėjimas Rusijos Federacijoje pripažintas ekstremistiniu ir uždraustas) tarp nepilnamečių.

Šis pasakymas sukėlė skandalą Europoje, lengvaatletė buvo apkaltinta homofobija.

Isinbajeva taip pat yra CSKA lengvosios atletikos trenerė ir turi majoro laipsnį. 2016 m. ji atvyko palaikyti Rusijos karių į Hmeimimo bazę Sirijoje.

Ekrano nuotr.

2014 m. vasario 5 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Sočio olimpinio kaimelio merė Jelena Isinbajeva prieš Rusijos olimpinio komiteto delegacijos sutikimo ceremoniją olimpiniame kaimelyje.

Kas žinoma apie neseniai kilusį Isinbajevos skandalą

2023 m. žiniasklaida pranešė, kad Jelena Isinbajeva gyvena Tenerifės saloje. Socialiniuose tinkluose sportininkė teigė, kad Rusijoje, "kaip ir bet kurioje kitoje Europos šalyje, kiekvienas sportininkas priklauso vienam ar kitam klubui".

Jos atveju kalbama apie priklausymą CSKA. Ji taip pat paaiškino, kad per savo sportinę karjerą nebuvo Rusijos ginkluotųjų pajėgų narė, o majoro laipsnį, kuris jai buvo suteiktas už rezultatus CSKA komandoje, pavadino vardiniu.

"Iki 2018 m. atstovavau CSKA ir buvau apdovanota aukštais apdovanojimais ir titulais už puikius sportinius pasiekimus.

Tie titulai, apie kuriuos šiandien kalbama, yra nominalūs, nes nes nesu ir niekada nebuvau Rusijos ginkluotosiose pajėgose.

Taip pat niekada nebuvau Valstybės Dūmos narys ar kokios nors partijos narys. Mano pašaukimas - sportas", - sakė lengvaatletė.

Sportininkė taip pat apibūdino save kaip ramybės žmogų. Po kurio laiko ji ištrynė iš socialinių tinklų nuotrauką su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Kaip Rusija reagavo į Isinbajevos pareiškimą

Rusijoje Jelenos Isinbajevos pareiškimas sukėlė skandalą.

Dagestano vadovas Sergejus Melikovas nurodė pervadinti jos garbei pavadintą lengvosios atletikos stadioną Machačkaloje.

Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas Isinbajevos požiūrį į karinį laipsnį pavadino nepriimtinu.

Tuo pat metu vicepremjeras Dmitrijus Černyšenka paragino nesipykti ir "išsiaiškinti faktus", o Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patarė nepamiršti jos nuopelnų šaliai.

"Ji nieko nesmerkė, nieko nekritikuoja, ji atlieka savo funkcijas. Kur ji gyvena, galiausiai visiškai nesvarbu", - aiškino Kremliaus atstovas spaudai.

Ekrano nuotr.

Jelena Isinbajeva per III pasaulinių žiemos karinių žaidynių atidarymo ceremoniją - 2017 m.
Aleksandro Riumino/TASS nuotr.

2023 m. vasarą Tarptautiniame olimpiniame komitete (TOK) liko tik keturi rusai: Jelena Isinbajeva ir Rusijos teniso federacijos vadovas Šamilis Tarpiščevas yra šios organizacijos nariai, o ROC garbės prezidentas Vitalijus Smirnovas ir olimpinis plaukimo čempionas Aleksandras Popovas - TOK garbės nariai.

Praėjusių metų birželį paaiškėjo, kad MOK etikos komisija pradėjo tyrimą dėl Isinbajevos paramos kariniams veiksmams ir jos sutartinių ryšių su kariuomene - panašiai kaip ir dėl rekomendacijų leisti sportininkams iš Rusijos dalyvauti turnyruose.

Vėliau MOK pareiškė, kad pažeidimų nenustatė ir ji gali grįžti į savo pareigas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder