Bažnyčios skliautuose nuaidėjo pakilūs muzikos garsai

Šeštadienio vakarą į Klaipėdos Marijos Taikos karalienės bažnyčią rinkosi ne tik tikintieji, bet ir muzikos mylėtojai. Po šventų mišių, bažnyčioje esantiems žmonėms, koncertinę dovaną skyrė Klaipėdos mišrus choras „Aukuras".

Miestui šurmuliuojant helovininėms nuotaikoms, ramybe ir aksominiais balsais buvo galima pasigerėti Klaipėdos Marijos Taikos karalienės bažnyčioje.

Klaipėdos mišrus choras „Aukuras", artėjant Vėlinėms surengė koncertą ir atliko žinomo britų chorinės muzikos kūrėjo Johno Rutterio kūrinį - „Requiem". Šis kūrinys yra septynių tradicinių dalių sakralinė kompozicija įkvėpta krikščioniškojo tikėjimo apie mirtį ir amžinąjį gyvenimą.

„Pasirinkome atlikti būtent „Requim" , nes Vėlinės ir šis kūrinys yra tobuliausias derinys" , - teigė choro vadovas ir dirigentas Alfonsas Vidžiūnas.

Kiekvienai kūrinio daliai nuskambėjus, žmonės net bijojo krustelėti, kad nesugadintų skliautuose dar aidinčių garsų.

Choro vadovas ir dirigentas Alfonsas Vidžiūnas pasakojo, kad lygiai prieš metus jie norėjo surengti šį koncertą, bet tada dėl pandemijos sugriežtinimų jiems teko jį atšaukti. Tačiau šiandien vadovas labai džiaugėsi sėkmingai praėjusiu pasirodymu galimybe koncertuoti.

 „Vėlinių proga žmonėms norėčiau palinkėti ramybės, švelnumo, draugiškumo ir sugrįžti iš to išsiblaškymo, kurį mums sukėlė pandemija", - linkėjo A. Vidžiūnas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder