Algio Kriščiūno paveikslai Klaipėdoje parduoti už aukas Ukrainai

Dailininkas Algis Kriščiūnas šiuo metu visas pajamas, gautas už savo kūrinius, aukoja „Blue/Yellow“ organizacijai. Svari parama Ukrainai už 40 šio menininko kūrinių surinkta Klaipėdoje.

„Tiek nerimavau dėl Ukrainos, kad nebegalėjau dirbti! Tik sekiau naujienas, “skrolinau" žinias, net akys raudonos, prasidėjo uždegimas. Atrodė, viskas, kad ir ką daryčiau, yra nulis, lyginant su ukrainiečių kančiomis ir didvyriškumu...

Ir tada pamatau save iš šalies: neveiklus, išsigandęs, verkšlenantis liurbis.

Bet taip reikalai nesusitvarko.

Todėl einu į savo studiją ir darau tai, ką moku geriausiai - piešiu. Tai ne tik ramina nervus, nukreipia mintis nuo nereikalingos panikos, bet ir REALIAI prisideda prie bendro gėrio„, - pasidalino savo išgyvenimais “Facebooke" A. Kriščiūnas.

Dailininkas pirmiausia paskelbė apie vieno savo paveikslo „Never Give Up“ (135x200 cm, aliejus, drobė) virtualų aukcioną. Kūrinio pradinė kaina buvo 5000 Eur, o parduotas jis už 13 tūkst. Eur. Be to, aukciono dalyviai paaukojo dar 13 tūkst.

Praėjusią savaitę A. Kriščiūnas baigė kurti plakatą Klaipėdos džiazo festivaliui. Visą už jį gautą honorarą jis taip pat skyrė paramai Ukrainai.

„Aš esu brangus dailininkas, todėl mano honoraras ne pats mažiausias - pamaitins Ukrainos kariuomenės kuopą. Tebūnie tai dar vienas žingsnis link pergalės!“ - parašė A. Kriščiūnas asmeninėje FB paskyroje.

Klaipėdoje, „Lighthouse Hub“ bendradarbystės erdvėje, buvo eksponuojama A. Kriščiūno paveikslų paroda. Jos kūrinius autorius taip pat nusprendė padovanoti už aukas Ukrainai.

Klaipėdiečiai galėjo pasirinkti patikusį A. Kriščiūno paveikslą iš ekspozicijos ir savarankiškai pervesti norimą sumą už jį „Blue/Yellow“ organizacijai.

Pasak „Lighthouse Hub“ bendradarbystės erdvės komunikacijos atstovės Erikos Paltanavičiūtės, keturios dešimtys paveikslų buvo išgraibstytos per kelias dienas.

„Penktadienį paskelbėme apie šią iniciatyvą, o pirmadienį jau beveik neliko kūrinių. Juos noriai pirko tiek paties “Lighthouse Hub„ bendruomenės nariai, tiek atėję žmonės iš miesto“, - sakė pašnekovė.

Kokią sumą paaukojo klaipėdiečiai, anot E. Paltanavičiūtės, nežinoma, nes meno gerbėjai tai darė asmeniškai, tačiau autorius buvo nurodęs minimalias kūrinių kainas.

„Liko tuščios sienos. Juokaujame, kad bendradarbystės erdvės bendruomenės nariai patys imsis dažų ir teptukų ir pratęs gražią mūsų bičiulio A. Kriščiūno iniciatyvą“, - sakė E. Paltanavičiūtė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai
Sidebar placeholder