15-asis konkursas „Klaipėdos knyga 2020“ jau atidarytas

Šeštadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinio kieme įvyko 15-ojo konkurso „Klaipėdos knyga 2020“ atidarymas. Skaitytojai savo balsus už jiems labiausiai patikusias knygas galės atiduoti iki birželio 11 d. 

Biblioteka, įvertindama karantino esamą situaciją, bei suprasdama konkurso svarbą Klaipėdos kultūriniame gyvenime, jau nuo praeitų metų gruodžio 17 d. pradėjo tiesiogines transliacijas ir kvietė visuomenę dalyvauti virtualiuose susitikimuose su leidėjais ir rašytojais bei susipažinti su jų leidiniais. Per 4 mėnesius iš bibliotekos TV studijos iš viso įvyko 22 transliacijos. 

„Neturiu žodžių išreikšti džiaugsmą, kurį jaučiu, matydama jus. Šis renginys vyksta lygiai po pusės metų, pandemijos baisumai buvo mums uždraudę susitikti, bendrauti, tačiau neužgožė žmogiško noro vienas kitą matyti, dalintis mintimis. 15-ąjį konkursą “Klaipėdos knyga” pradėjome gruodžio pradžioje ir virtualiai pristatėme 28 knygas“, - tikino Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos vadovė Bronislava Lauciuvienė. 

Į bibliotekos kiemelyje vykusį renginį atvyko ir uostamiesčio meras, kuris atkreipė dėmesį į didžiulę šių dienų problemą - abejingumą knygai. 

„Dažniausiai kalbame aktualijomis – pandemija, skiepai, vakcinavimas, izoliacija, bet turbūt turėtume labiau kovoti su kitu virusu, kuriam skiepų niekas neišrado ir išrasti turbūt nereikia. Kalbu apie abejingumą knygai ir skaitymui virusą, kuris pakankamai plinta ir atsakymas paprastas, turbūt geriausias priešnuodis tokiam virusui yra ta pati knyga ir joje glūdinti išmintis“, - sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. 
 

Konkurse dalyvauti norą pareiškė 5 Klaipėdos leidyklos, 7 leidėjai bei 10 autorių klaipėdiečių, kurie konkursui iš viso pateikė 33 leidinius, tarp jų ir dienraščio „Vakarų ekspresas” kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi ir S. Jokužio leidykla-spaustuve išleista knyga „Klaipėdos senųjų kapinių istorijos” (sudarytojos Sondra Simanaitienė, Jurga Petronytė). Kviečiame balsuoti https://www.biblioteka.lt/lt/balsavimas 

Kuri knyga taps populiariausia, kaip ir kasmet, spręs balsuojantys skaitytojai, o gražiausios Klaipėdos knygos titulas atiteks komisijos išrinktam leidiniui.  

Šiais metais komisijai vadovaus dizainerė Agnė Kanaverskytė, o atminimo dovanas nugalėtojams kuria juvelyrė Neringa Poškutė-Jukumienė.  

Su knygomis pretendentėmis galima susipažinti ir balsuoti gyvai 6 didžiuosiuose bibliotekos padaliniuose: „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49), Meno skyriuje (J. Janonio g. 9), Suaugusiųjų aptarnavimo ir informacijos skyriuje (Turgaus g. 8), Jaunimo padalinyje (Tilžės g. 9), Pempininkų padalinyje (Taikos pr. 81A), Kalnupės padalinyje (Kalnupės g. 13) bei internetu www.biblioteka.lt. Balsavimas vyks iki birželio 11 d.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder